CAT
CAS
 » Un altre any, la Marató de Donants de Sang de Tarragona ha estat un èxit

Un altre any, la Marató de Donants de Sang de Tarragona ha estat un èxit

El COEC ha participat en aquesta campanya i ha repartit 1.000 kits dentals

La Marató se celebra des de fa anys, emmarcada dins el programa festiu de Santa Tecla

Un any més, el COEC, a través de la seva junta provincial de Tarragona, ha participat a la Marató de Donants de Sang que el Banc de Teixits i Sang ha dut a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès. Aquesta ha estat la quinzena edició d’aquesta Marató, i un cop més ha sigut un èxit de participació, amb prop de mil donants que es van anar al recinte firal per aportar el seu gra de sorra en aquesta campanya.

I és que Tarragona no falla mai, a aquesta cita de la solidaritat, i és l’única ciutat on any rere any s’aconsegueixen superar les mil donacions en una sola jornada. A més, aquesta Marató es fa coincidir amb els actes festius de Santa Tecla, la festa major de Tarragona. L’èxit d’aquesta Marató es deu a la intensa implicació del teixit associatiu i comercial de la ciutat.

Com no podia ser d’una altra manera, el COEC, per mediació de la seva junta provincial de Tarragona, també ha volgut participar en aquesta Marató. Ho ha fet regalant més de mil kits dentals, i ha aprofitat l’ocasió per recordar la importància d’una higiene dental adequada. Es renova així el compromís del Col·legi amb aquesta cita a la qual participa des de fa anys.

La importància de donar sang

Tot i els grans avenços en medicina que s’han produït en els darrers anys, encara és impossible fabricar un substitut de la sang. La donació voluntària i altruista segueix sent l’única via per obtenir-ne. Es calcula que només a Catalunya fan falta entre 800 i 1.000 donacions diàries de sang per poder atendre tots els pacients.

De cadascuna de les donacions s’extreuen tres tipus de productes diferents: concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Per aquest motiu, cada vegada que algú fa una donació, com a mínim està ajudant tres persones. El fet que aquests productes no tinguin una llarga vida i caduquin al cap de pocs dies, fa que les donacions siguin necessàries de forma contínua.

Després de les vacances d’estiu, les reserves de sang són més baixes que mai. Els canvis en les rutines de les persones i el fet que molts aprofitin aquest període per fer desplaçaments fa que baixin molt les donacions durant els mesos de juliol i agost. Per això també és important aquesta campanya, per aconseguir més donacions i visibilitzar la importància d’aquest gest altruista.

191119

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this page
Borsa de Treball
Clíniques i Material Odontològic: Compra, venda, lloguer i traspàs
Cercador de Col·legiats
Finestreta Única de Dentistes